Grote brand "Bouwhof", Zoetermeer (28 september 1998)

Maandagavond 18.05 uur kwam op de regionale alarmcentrale een melding binnen, brand in "De Bouwhof", een doe-het-zelf en bouwcentrum aan de Zoetermeerse Bleiswijkseweg. 5 minuten na de eerste melding waren de eerste autospuit en hoogwerker ter plaatse. Na aankomst werd direct het nader bericht "middelbrand" gegeven. Hierop is de tweede autospuit uitgerukt.

20 minuten na het nader bericht werd er opgeschaald naar grote brand. De derde autospuit en dompelpompunit rukten uit. De dompelpompunit werd afgezet aan de Zegwaartseweg en er werd een 150mm-slangleiding uitgereden t.b.v. toevoer van voldoende bluswater.

De brand greep, door het vele brandbare materiaal, razendsnel om zich heen en binnen korte tijd was het pand nauwelijks betreedbaar en sloegen de vlammen uit de hele 1e verdieping.

Enige tijd later is een vierde tankautospuit aanvullend aangevraagd en door de RAC vanuit Pijnacker ingezet uit preventief oogpunt en ter aflossing van de ingezette mensen.

Op het hoogtepunt van de brand zijn ingezet: 4 tankautospuiten (843, 840 en 841 en 834), 1 hoogwerker (855), 1 dpu (862 met 318), 2 commandowagens ovd en cvd (895 en 002), 1 verbindingscommandowagen (99) en enige logistieke voertuigen. Personeel: 35 personen.

Om 20.30 uur kon het sein Brand Meester worden gegeven. Na aflossing hebben de gehele avond en nacht nog twee autospuiten, de hoogwerker, de dpu en het daarbij horende personeel de nablussing verzord. De totale nablussing duurde tot dinsdag 16.30 uur. Tevens zijn 's avonds en woensdagmorgen nog enige nabluswerkzaamheden uitgevoerd.
 

Het pand moet als verloren worden beschouwd, alhoewel het deel met het woonhuis en de showroom van badkamers behouden zijn gebleven met veel rookschade.