Middelbrand flat, Fontijnbos Zoetermeer (11 februari 2002)

Door spelen met vuur is vanmiddag even over drie uur een flatwoning op de 5e etage aan het Fonteinbos in Zoetermeer grotendeels uitgebrand. De bewoners konden zich bijtijds in veiligheid stellen. De brand is ontstaan in de ouderslaapkamer. Een zes jarig meisje heeft de brand veroorzaakt door met vuur te spelen.

De bewoonster die in de keuken aanwezig was rook op een gegeven moment een brandlucht. Toen zij naar de slaapkamer liep ontdekte zij de brand. Zij kon met haar dochter, die zich niet verstaanbaar kan maken, het pand op tijd verlaten. De buurvrouw heeft uiteindelijk de brandweer gebeld. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voorzijde reeds naar buiten. Door snel in te grijpen kon voorkomen worden dat de brand zich uitbreidde naar de boven gelegen etage.

De brand was snel onder controle. De bewoners van de omliggende panden moesten tijdelijk hun woning verlaten. De woning liep zware brand- en rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar. Voor het gezin bestaande uit vijf personen zal tijdelijke huisvesting verzorgd worden.

De onder de flat gelegen woning op de vierde etage liep aanzienlijke waterschade op, de totale schade wordt geschat op 100.000

Bron: Lynxpro/Remco Suiker  

geluidsbestand: alarmering en communicatie (door: Thierry Wijland)