Zolderbrand, Asperenstraat Zoetermeer (16 juni 2005)

Uitslaande brand in woning 

Vanmiddag om 16:19 uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Asperenstraat in Zoetermeer. De zolderverdieping brandde hierbij volledig uit. Tijdens  bluswerkzaamheden raakte één brandweerman licht gewond en moest hiervoor worden behandeld bij de EHBO

De brand werd ontdekt door de bewoonster die onmiddellijk haar huisdieren, 4 kitten en een hond, naar buiten heeft gebracht. Hierna is zij terug gegaan naar de woning om de moeder van de jonge kitten te zoeken. Door de sterke rookontwikkeling en de brand moest zij zonder resultaat de zoekactie beëindigen. Buiten heeft zij met een mobiele telefoon de brandweer gewaarschuwd.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van de woning. De brandweer heeft een hoogwerker en meerdere waterstralen ingezet om de brand te blussen. Door adequaat optreden kon worden voorkomen dat de brand kon overslaan naar de naast gelegen woningen.

Eén brandweerman liep tijdens de bluswerkzaamheden in de woning een brandwond op aan de schouder. De man moest hiervoor worden behandeld bij de EHBO in het ziekenhuis en is door eigen collega’s vervoerd. De poes is nog steeds vermist en heeft de brandende woning vermoedelijk in paniek verlaten.  

De zolderverdieping van de woning brandde volledig uit, de begane grond en de 1e verdieping liepen hierdoor water- en rookschade op. De naast gelegen woningen hebben lichte rookschade en schade aan het dak opgelopen. Na de brand kon de bewoonster niet terug naar haar eigen woning en moest elders worden ondergebracht. De naast gelegen woningen werden geventileerd waarna deze bewoners wel terug konden naar hun woningen.

De schade bedraagt ca. 160.000,- euro. 

Melding 16.19 uur
Ter plaatse 16.21 uur
Brandmeester 17.17 uur
Einde incident 18.50 uur
Aantal voertuigen 6
Ingezet personeel 18

geluidsbestand: alarmering en communicatie deel 1 (onbewerkt, incident vanaf rond 20:00 min.) (door: Thierry Wijland)

geluidsbestand: alarmering en communicatie deel 2 (onbewerkt) (door: Thierry Wijland)