Grote brand FC Zoetermeer, Scheglaan Zoetermeer (6 juli 2005)

Brand in clubgebouw van voetbalverenging F.C. Zoetermeer.
  
Vannacht om 2.18 uur is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in het clubgebouw van voetbalvereniging F.C. Zoetermeer gelegen aan de Scheglaan in Zoetermeer. Niemand raakte hierbij gewond.

Om ca. 2.18 uur werd door de inbraakinstallatie de politie gealarmeerd voor een mogelijke inbraak in het clubgebouw. Bij aankomst om 2.28 uur kwam uit het clubgebouw veel rook waarna de politie direct de brandweer heeft gewaarschuwd. Deze kon snel ter plaatse zijn omdat zij net klaar waren met het blussen van een autobrand op de Juweellaan. Bij aankomst van de brandweer stond een deel van de begane grond en de 1e verdieping in brand en kwam er veel rook uit het gebouw. Om zicht te krijgen en warmte kwijt te raken moest de brandweer een aantal ramen stuk slaan om zo bluswerkzaamheden in het bouwwerk te kunnen uitvoeren.

Door de inbraakinstallatie werd de brand snel ontdekt en bleef de brand, mede door het snel reageren van de politie en de brandweer, beperkt tot een deel van het gebouw. De entree, de trap en de eerste verdieping liepen brand- en rookschade op. Het overige gedeelte van het gebouw had last van rook- en waterschade.

De schade aan het gebouw bedraagt ca 100.000,-

Melding 02.28 uur
Ter plaatse 02.33 uur
Brandmeester 03.53 uur
Einde incident onbekend
Aantal voertuigen 5
Ingezet personeel 18

geluidsbestand: alarmering en communicatie (onbewerkt, incident vanaf rond 4:00 min.) (door: Thierry Wijland)

.